Fenomenologia ateizmu [Georges Minois, Historia ateizmu. Niewierzący w świecie zachodnim od jego początków do naszych czasów] - Błaszczyk, Marek (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2022)
Recenzja książki: Georges Minois, Historia ateizmu. Niewierzący w świecie zachodnim od jego początków do naszych czasów, Aletheia, Warszawa 2019, ss. 758.