Wolność światopoglądowego wyboru bonusem pluralizmu społeczno-kulturowego - Libiszowska-Żółtkowska, Maria (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2023)
Recenzja książki: Janusz Mariański, Pluralizm społeczno-kulturowy jako megatrend a religijność i moralność. Studium socjologiczne Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie, Lublin 2022, ss. 266