Sieć boga Indry. W obronie integralności hinduizmu - Karaś, Mateusz (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2019)
Rajiv Malhotra, Ingra’s Net. Defending Hinduism’s Philosophical Unity, Harper Collins, 2016, ss. 400.