Młodzież polska na religijnych i moralnych rozstajach - Mariański, Janusz (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2022)
Młodzież polska na religijnych i moralnych rozstajach [Józef Baniak, Religijność i moralność młodzieży polskiej w latach 1956–2018 na tle przemian cywilizacyjnych i społecznych. Studium socjologiczne]