Katolicy z Polski na rozdrożu - Mariański, Janusz (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2023)
Recenzja: Józef Baniak, Religijność i kościelność dorosłych katolików polskich w latach 1956–2020 na tle przemian cywilizacyjnych i społecznych. Studium socjologiczne Wydawnictwo Nauk Społecznych i Humanistycznych UAM Poznań 2023, ss. 696.