Mniejszości wyznaniowe w odrodzonej Polsce (1918–1939) - Brzechczyn, Krzysztof (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2023)
O niepodległości ekumenicznie. Wyznawcy różnych Kościołów dla Rzeczpospolitej(1918–1939), red. Sabina Bober i Jacek Żurek, Towarzystwo Naukowe KUL, Lublin, 2018, ss. 260.