Racjonalność w pytaniach wyrażona - Szulakiewicz, Marek (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2025)
Zbigniew Drozdowicz, Pytania filozofów o racjonalność. Od Sokratesa do Habermasa, Wydawnictwo Nauk Społecznych i Humanistycznych, Poznań 2024, ss. 194.