Thaera znaczy buntowniczka. Narracje palestyńskich kobiet o przetrwaniu w więzieniu i życiu pod izraelską okupacją - Graczyk, Agnieszka (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2025)
A Party for Thaera: Palestinian Women Write Life in Prison, ed. by Haifa Zan-gana, 2021, Women Ulimited, ss. 102.