Percepcja oraz systemy reprezentacji czasu i czasowości w larpach (live-action role-playing games) - Harviainen, Tuomas (Homo Ludens, 2019)
Artykuł zajmuje się percepcją i systemami reprezentacji czasu i czasowości w larpach (live-action role-playing games). Na podstawie prac Timo Lainema, badacza gier menedżerskich, niniejszy artykuł przedstawia przykładowe efekty czasu trwania gry, asynchroniczności i nudy, a następnie proponuje nowe podejście do postrzegania czasu na - i w - larpach.