Śladami Ireny Kamieńskiej - Zwierzchowski, Piotr (Images. The International Journal of European Film, Performing Arts and Audiovisual Communication, 2018)
Recenzja książki Urszuli Tes "Człowiek, zbiorowość, pamięć w filmach dokumentalnych Ireny Kamieńskiej" (2016).