Wycieczka w nieznane. Rozmowa z Lechosławem Trzęsowskim, operatorem filmowym, autorem zdjęć do szkolnych etiud Krzysztofa Kieślowskiego "Urząd" (1966) i "Koncert życzeń" (1967) - Trzęsowski, Lechosław (Images. The International Journal of European Film, Performing Arts and Audiovisual Communication, 2015)
.