Weronika Andrzejewska - Andrzejewska, Weronika (Images. The International Journal of European Film, Performing Arts and Audiovisual Communication, 2023)
Część prezentowanych prac ma związek z sytuacją na wschodzie kraju oraz poza nim – jest to próba znalezienia ujścia emocjom nagromadzonym od dłuższego już czasu. Druga część jest zbiorem prac odwołujących się do natury, labiryntów miast oraz ostatecznego triumfu przyrody nad ludzkimi „betonowymi” konstrukcjami.