The Elder Scrolls V: Skyrim - Mróz, Michał (Images. The International Journal of European Film, Performing Arts and Audiovisual Communication, 2023)
Album zdjęć z przepięknego świata The Elder Scrolls V: Skyrim. Fotografie pochodzą z gruntownie zmodyfikowanej wersji gry, w której jakość graficzna, światło, otoczenie zostały wyraźnie poprawione. Efektem pracy autorów gry i moderów, a także mojej selekcji modyfikacji jest angażujący i piękny świat, w którym prawie żaden dzień nie wygląda tak samo. Zanurzam się w tej fikcyjnej rzeczywistości, podchodząc do fotografii w grze tak samo jak podchodzę do tej ugruntowanej w prawdziwym świecie – szukając unikalnych sytuacji godnych zakomponowania w uderzający obraz, który wpłynie na odbiorcę i opowie mu jakąś historię. Charakterystyka otwartego świata gry RPG tworzy dla mnie wielkie możliwości w znajdywaniu tych niepowtarzalnych momentów.