In memoriam – wspomnienia pracowników Zakładu Pedagogiki Specjalnej o Profesorze Władysławie Dykciku - Błachnio, Krystyna; Buchnat, Marzenna; Drozdowicz, Anna; Karwacka, Monika; Kopeć, Danuta; Krajczy, Sandra; Lauch-Żuk, Jolanta; Pawelczak, Katarzyna; Tylewska-Nowak, Beata; Załustowicz, Aleksandra (Interdyscyplinarne Konteksty Pedagogiki Specjalnej, 2013)
nie ma abstraktu