Recenzja monografii „Emocje dzieci i młodzieży z trudnościami w rozwoju i zachowaniu” (redakcja naukowa Barbara Winczura), wydawnictwo Oficyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 2017 - KOWALIK, STANISŁAW (Interdyscyplinarne Konteksty Pedagogiki Specjalnej, 2018)
.