Agnieszka Wołowicz-Ruszkowska, Zanikanie. Trajektorie tożsamości kobiet z niepełnosprawnością, Wydawnictwo Akademii Pedagogiki Specjalnej, Warszawa 2013. - Witkowska, Wioletta Magdalena (Interdyscyplinarne Konteksty Pedagogiki Specjalnej, 2015)
abstrakt