Język w refleksji teoretycznej. Przekroje historyczne. Dyskusja nad dziełem - zbiorowa, Praca (Investigationes Linguisticae, 2018)
Tom 38 (2018) Investigationes Linguisticae prezentuje dyskusję, która wywiązała się podczas sympozjum poświęconemu dziełu Język w refleksji teoretycznej. Przekroje historyczne (Warszawa 2016) autorstwa Andrzeja Bogusławskiego i Ewy Drzazgowskiej. Sympozjum odbyło się w Poznaniu w dniu 30.11.2016 r., jego organizatorami były dwie instytucje: Instytut Językoznawstwa UAM oraz Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk. Program sympozjum przewidywał udzielenie odpowiedzi na pytania skierowane do autorów na piśmie kilka dni przed sympozjum. Autorzy dzieła Język w refleksji teoretycznej. Przekroje historyczne: Andrzej Bogusławski, Ewa Drzazgowska. Głosy w dyskusji: Bolesław Andrzejewski, Jerzy Bańczerowski, Robert Bielecki, Wojciech Chlebda, Magdalena Danielewiczowa, Elżbieta Górska, Szymon Grzelak, Romuald Huszcza, Krystyna Kleszczowa, Norbert Kordek, Paweł Kornatowski, Michał Lipnicki, Tomasz Lisowski, Jamila Oueslati, Jarmila Panevová, Piotr Stalmaszczyk, Aleksander Szwedek, Jan Wawrzyńczyk, Piotr Wierzchoń, Zofia Zaron, Władysław Zabrocki, Tadeusz Zgółka.