Recenzja publikacji (Investigationes Linguisticae, Instytut Językoznawstwa UAM, v. XXXVIII, 56 str.) zawierającej dyskusję nt. dzieła Język w refleksji teoretycznej. Przekroje historyczne (autorzy: prof. Andrzej Bogusławski i Ewa Drzazgowska, t.1 i 2, KLF, UW, Warszawa, 2016) - Nowikow, Wiaczesław (Investigationes Linguisticae, 2018)
.