Wokół najnowszej polskiej refleksji nad dziejami językoznawstwa - Zbrocki, Władysław (Investigationes Linguisticae, 2019)
Celem artykułu jest krytyczna refleksja nad poruszoną w dwóch głośnych książkach wydanych w Polsce w 2016 roku problematyką historii refleksji nad językiem i słowem.