Kategorie pojęciowe kobiety oraz kobiety zamężnej w skojarzeniach chińskich - Fludra, Zuzanna (Investigationes Linguisticae, 2021)
Niniejszy artykuł stanowi analizę obrazu przedstawicielek kategorii pojęciowych kobieta i kobieta zamężna odtworzonego na podstawie chińskich skojarzeń słownych. W części teoretycznej autorka zdefiniowała pojęcie stereotypu płci oraz omówiła sytuację równości płci na Tajwanie. Następnie przedstawiła wyniki badań własnych przeprowadzonych na Tajwanie w latach 2019-2020.