La tut-monda planlingvo de K’ang Yu-wei - Moro III, Bradio V. (Język. Komunikacja. Informacja, 2020)
K’ang Yu-wei był wielkim reformatorem i politykiem, który żył pod koniec epoki Cesarstwa Chińskiego. Był jednocześnie filozofem społecznym i w ramach tejże pracy filozoficznej zajął się ideą uniwersalnego języka dla całego świata.