Agnieszka Gromkowska-Melosik, Edukacja i (nie)równość społeczna kobiet. Studium dynamiki dostępu, O cyna Wydawnicza „Impuls”, Kraków 2011, 516 s. - Śliwierski, Bogusław (Kultura-Społeczeństwo-Edukacja, 2012)
Recenzja