Literatura wobec sztuk plastycznych. Wybrane przykłady ekfrazy w poezji ukraińskiej XX wieku - Pszczoła, Karolina (Kultury Wschodniosłowiańskie – Oblicza i Dialog, 2018)
Literatura wobec sztuk plastycznych. Wybrane przykłady ekfrazy w poezji ukraińskiej XX wieku