Pomiędzy psychologizmem a psychoanalizą. Problem psychologicznej konstrukcji bohaterów w powieści „Kyś” Tatiany Tołstoj - Kortus, Nadzieja (Kultury Wschodniosłowiańskie – Oblicza i Dialog, 2018)
Pomiędzy psychologizmem a psychoanalizą. Problem psychologicznej konstrukcji bohaterów w powieści „Kyś” Tatiany Tołstoj