Strukturalno semantyczna produktywność przysłów we współczesnym języku rosyjskim i polskim i jej odzwierciedlenie na poziomie transformacji paremiologicznych - Mieńszyk, Siergiej; Olas, Jakub A. (Kultury Wschodniosłowiańskie – Oblicza i Dialog, 2018)
Strukturalno‑semantyczna produktywność przysłów we współczesnym języku rosyjskim i polskim i jej odzwierciedlenie na poziomie transformacji paremiologicznych