Recenzja książki Mieczysława Gajosa pt. Podsystemy języka w praktyce glottodydak-tycznej. Fonetyka. Łódź: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2010, str. 130. - Karpińska-Szaj, Katarzyna (Neofilolog, 2019)
Recenzja książki Mieczysława Gajosa pt. Podsystemy języka w praktyce glottodydak-tycznej. Fonetyka. Łódź: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, 2010, str. 130.