JOLANTA KNIEJA, TOMASZ ZYGMUNT, ŁUKASZA BRZANA (RED.) LITERATUROZNAWSTWO, JĘZYKOZNAWSTWO I KULTUROZNAWSTWO JAKO PŁASZCZYZNY PRZEKAZU WE WSPÓŁCZESNEJ GLOTTODYDAKTYCE WYDAWNICTWO WERSET, LUBLIN 2010, 518 ss. Omówienie publikacji - Derenowski, Marek (Neofilolog, 2012)
JOLANTA KNIEJA, TOMASZ ZYGMUNT, ŁUKASZA BRZANA (RED.) LITERATUROZNAWSTWO, JĘZYKOZNAWSTWO I KULTUROZNAWSTWO JAKO PŁASZCZYZNY PRZEKAZU WE WSPÓŁCZESNEJ GLOTTODYDAKTYCE WYDAWNICTWO WERSET, LUBLIN 2010, 518 ss. Omówienie publikacji