Szkolnictwo wyższe i badania naukowe w Polsce - aktualne problemy - Białecki, Ireneusz; Gałkowski, Adam (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
Rozmowa z prof. dr hab. Franciszkiem Ziejką, rektorem Uniwersytetu Jagiellońskiego