Klucz do rozwoju społeczno-gospodarczego kraju tkwi w technice - Jabłecka, Julita (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
Wywiad z profesorem Uniwersytetu Warszawskiego Stefanem Kwiatkowskim, wieloletnim ekspertem ONZ, UNESCO i UNIDO ds. edukacji oraz rozwoju nauki i techniki.