Warsztaty doskonalenia umiejętności dydaktycznych nauczycieli akademickich - Feiner, Janusz (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
Artykuł prezentuje wyniki prac Autora nad pobudzaniem procesów autokreacyjnych i rozwijaniem kompetencji dydaktycznych młodych nauczycieli akademickich. Dotychczasowym efektem tych prac jest system doskonalenia umiejętności dydaktycznych nauczycieli akademickich, który jest realizowany w Akademii Górniczo-Hutniczej i Akademii Rolniczej w Krakowie w formie Studium Doskonalenia Pedagogicznego dla Asystentów. Artykuł zawiera opis systemu (warsztatów), założeń teoretycznych, celów, programu oraz poszczególnych jego elementów.