Kształcić dając swobodę wyboru, poczucie odpowiedzialności i satysfakcję ze studiowania - Świerzbowska-Kowalik, Ewa (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
Wywiad z prof. dr hab. Andrzejem Hennelem, kierownikiem Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Matematyczno-Przyrodniczych Uniwersytetu Warszawskiego