Integracyjne kształcenie niepełnosprawnych w Wyższej Szkole Rolniczo-Pedagogicznej w Siedlcach - Szczerba, Lesław W. (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
W artykule przedstawiono podstawowe założenia programu integracyjnego kształcenia studentów niepełnosprawnych, który został wprowadzony w 1991 r. w Wyższej Szkole Rolniczo-Pedagogicznej w Siedlcach. Autor - rektor uczelni - przedstawia również pierwsze efekty wdrożenia programu. Do najważniejszych zalicza m.in. obserwowaną integrację młodzieży pełnosprawnej i niepełnosprawnej.