Szkolnictwo wyższe - szanse i zagrożenia - Wnuk-Lipińska, Elżbieta (Nauka i Szkolnictwo Wyższe, 2016)
Wywiad z prof. dr Jerzym Osiowskim, przewodniczącym Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego (wiceprzewodniczącym Rady poprzedniej kadencji)