Wojciech Browarny, Monika Wolting, Marcus Joch (red.), Opcja niemiecka. O problemach z tożsamością i historią w literaturze polskiej i niemieckiej po 1989 roku. Kraków: Wydawnictwo Universitas, 2014. 248 S. - Okoński, Krzysztof (Porównania, 2015)
Wojciech Browarny, Monika Wolting, Marcus Joch (red.), Opcja niemiecka. O problemach z tożsamością i historią w literaturze polskiej i niemieckiej po 1989 roku. Kraków: Wydawnictwo Universitas, 2014. 248 S.