ROSJA I ROSYJSKA LITERATURA W OCZACH POLSKICH PISARZY (V.A. Khoriev, Vosprijatje Rossii i russkoj literatury pol’skimi pisatelami (Očerki), Izd. Indrik, Moskva 2012, ss. 238) - Kupidura, Ryszard (Porównania, 2012)
ROSJA I ROSYJSKA LITERATURA W OCZACH POLSKICH PISARZY