Deconstruction of Nadodrze – a New Story about Beginning (Beata Halicka, Polski Dziki Zachód. Przymusowe migracje i kulturowe oswajanie Nadodrza 1945-1948. Transl. A. Łuczak. Kraków: Universitas, 2015. 436 P.) - Mikołajczak, Małgorzata (Porównania, 2016)
abstrakt