Magdalena Roguska, Los niespełniony. O poszukiwaniu tożsamości w węgierskiej prozie kobiecej. Katedra Hungarystyki Uniwersytetu Warszawskiego. Warszawa 2012, ss. 256. - Piotrowiak-Junkiert, Kinga (Porównania, 2013)
Magdalena Roguska, Los niespełniony. O poszukiwaniu tożsamości w węgierskiej prozie kobiecej. Katedra Hungarystyki Uniwersytetu Warszawskiego. Warszawa 2012, ss. 256.