Rosyjska wewnętrzna kolonizacja (Alexander Etkind, Internal Colonization. Russia's Imperial Experience. Cambridge, Polity Press 2011, s.289) - Bakuła, Bogusław (Porównania, 2014)
ROSYJSKA WEWNĘTRZNA KOLONIZACJA