PYTANIA ZADAWANE MIŁOSZOWI (I SOBIE): Stankowska, Agata. „żeby nie widzieć oczu zapatrzonych w nic” O twórczości Czesława Miłosza. Poznań: Wydawnictwo Naukowe UAM, 2013. 281 S. - Opacka-Walasek1, Danuta (Porównania, 2019)
.