Protagoras wydobyty z Teajteta - Wesoły, Marian (Peitho. Examina Antiqua, 2010)
Zbigniew Nerczuk, Miarą jest każdy z nas. Projekt zwolenników zmienności rzeczy w Platońskim „Teajtecie” na tle myśli sofistycznej, Wydawnictwo Naukowe UMK, Toruń 2009, ss. 205.