From Earth to Hades and Back, or the Byzantine Satire Timarion - Jaworska-Wołoszyn, Magdalena (Peitho. Examina Antiqua, 2015)
Timarion albo Timariona przypadki przez niego opowiedziane, przetłumaczyli i komentarzem opatrzyli Przemysław Marciniak i Katarzyna Warcaba, wstępem poprzedził Przemysław Marciniak, Katowice 2014, ss. 120.