PRZECIW GOTOWYM ODPOWIEDZIOM, aby literatura dawała szanse prawdziwego spotkania - Jaskółowa, Ewa (Polonistyka. Innowacje, 2022)
Recenzja książki Grażyny Tomaszewskiej pt. Przeciw gotowym odpowiedziom. Literatura i dydaktyka literatury w czytelniczych spotkaniach (Gdańsk 2021)