Niezgoda, opór i bunt w przestrzeni edukacyjnej - Mitek, Agata; Michułka, Dorota; Cieński, Marcin (Polonistyka. Innowacje, 2025)
Rozmowa prof. Dorotą Michułką i prof. Marcinem Cieńskim na temat VI Kongresu Dydaktyki Polonistycznej, współczesnej edukacji humanistycznej i znaczenia polonistyki jako nowej dyscypliny.