Wielojęzyczność w środowisku szkolnym i nie tylko w doświadczeniach Niemiec, Grecji, Irlandii i Polski - Graczyk, Marta (Polonistyka. Innowacje, 2024)
Recenzja książki wieloautorskiej: Anna Szczepaniak-Kozak, Angela Farrell, Sandra Ballweg, Andrea Daase, Emilia Wąsikiewicz-Firlej, Mary Masterson, Promoting multilingual practices in school and home environments. Perspective from Germany, Greece, Ireland and Poland, 2023.