Sprawozdanie z Międzyuczelnianego Seminarium Naukowego: Działania profilaktyczno-wychowawcze w zróżnicowanych środowiskach - Więcławski, Piotr; Łukasiak, Anna; Haraburda, Martyna (Przegląd Krytyczny, 2024)
Artykuł opisuje Międzyuczelniane Seminarium Naukowe Wydziału Nauk o Edukacji Uniwersytetu w Białymstoku oraz Wydziału Pedagogicznego Uniwersytetu Warszawskiego. Tekst przyjmuje charakter sprawozdawczy. Dokonano opisu zorganizowanego wydarzenia: główny cel wydarzenia, przebieg spotkania, wnioski na przyszłość. Zwrócono uwagę na potrzebę nawiązywania współpracy międzyakademickiej w zakresie działań profilaktyczno-wychowawczych w zróżnicowanych środowiskach.