O sztuce rysowania krajobrazu - Frydryczak, Beata (Polskie Studia Krajobrazowe, 2024)
Przekład Beaty Frydryczak na język polski tekstu Williama Gilpina pt. O sztuce rysowania krajobrazu. Esej trzeci (1792)