Nadzieja na gruzach racjonalności: Czy w obliczu kryzysu klimatycznego wchodzimy w epokę barbarzyństwa? - Bińczyk, Ewa; Rogala, Barbara (Polskie Studia Krajobrazowe, 2025)
Rozmowa z prof. Ewą Bińczyk na temat ewolucji retoryki debaty o antropocenie, walki z kryzysem politycznym oraz o tym, jak ludzkość przekuwa ten język w działania.