O naturze w dobie posthumanizmu - Frydryczak, Beata (Polskie Studia Krajobrazowe, 2024)
Recenzja książki Naturakultura. Próby z kulturoznawstwa krytycznego, red. J. Jeśman, M. Skrzeczkowski, Wydawnictwo Naukowe Katedra, Gdańsk 2022.