Od katastrofy do podmiotowości: O ratowaniu Odry przy pomocy prawa - Kordasiewicz, Stanisław; Rogala, Barbara (Polskie Studia Krajobrazowe, 2025)
Rozmowa z Dr. Stanisławem Kordasiewiczem na temat ochrony ekosystemów na drodze nadawania im statusu osób prawnych.