Szymon Ossowski, W kierunku urynkowienia. Zagrożenia dla liberalnej demokracji w Polsce, Wydawnictwo Naukowe WNPiD UAM, Poznań 2011, ss. 201. - Paradowski, Ryszard (Przegląd Politologiczny, 2018)
Szymon Ossowski, W kierunku urynkowienia. Zagrożenia dla liberalnej demokracji w Polsce, Wydawnictwo Naukowe WNPiD UAM, Poznań 2011, ss. 201.